Pediatrija

Številka za naročanje: + 386 31 876 104
VSAK DELOVNIK OD 8.00 do 20.00

Strokovnjaki:

dr. Ana Kotnik Pirš, dr. med.

Specialistka pediatrije z dodatnim znanjem iz otroške pulmologije in alergologije.

Online naročanje: Pediatrija

Pediatrija - specialistični pregledi otrok in mladostnikov.

V pediatrični ambulanti klinike ASANTIS smo specializirani za obravnavo otrok vseh starosti – od dojenčkov do mladostnikov. Obravnavamo otroke s prehladnimi obolenji, kašljem, astmo, alergijami, senenim nahodom, atopijskim dermatitisom in drugimi težavami, ki se pojavljajo v obdobju otroštva. Pri nas boste deležni celovite obravnave – od diagnostike do zdravljenja in dolgotrajnega spremljanja.

PEDIATER PULMOLOG

Pediater pulmolog je zdravnik, ki se ukvarja z diagnosticiranjem in zdravljenjem pljučnih bolezni pri otrocih. Pediatrični pulmologi zdravimo širok nabor bolezni, vključno z astmo, pljučnico, cistično fibrozo, apnejo med spanjem, izvajamo teste in zdravimo alergije.

Kakšne preiskave izvaja pediater pulmolog?

PEDIATER ALERGOLOG

Pediater alergolog je zdravnik, ki se ukvarja z diagnosticiranjem in zdravljenjem alergijskih bolezni pri otrocih. Pediatrični alergologi zdravimo širok nabor bolezni, vključno z atopijskim dermatitisom, urtikarijo, kožnimi alergijami, alergijsko astmo, izvajamo alergijske teste in zdravimo alergije.

Kdaj na pregled k pediatru alergologu?

ATOPIJSKI DERMATITIS

Obravnavamo dojenčke in otroke z atopijskim dermatitisom in pleničnim izpuščajem. Izvajamo diagnostiko in zdravljenje. Pregled zajema anamnezo, specialistični pregled ter alergološke teste. Po zaključenih preiskavah sledi obrazložitev izvidov, načrt zdravljenja in možnost dolgoročnega spremljanja.

Kaj je vzrok atopijskega dermatitisa?

TESTIRANJE NA ALERGIJE

Obravnavamo otroke vseh starosti s celoletnim in sezonskim alergijskim nahodom, urtikarijo in atopijskim dermatitisom. Izvajamo kožne (angl. prick) teste za aerogene in prehranske alergije. Izvidi preiskave so znani že v 15 minutah, odvzem krvi ni potreben. Po zaključenih preiskavah sledi obrazložitev izvidov, načrt zdravljenja in možnost dolgoročnega spremljanja.

Več o vrstah alergološkega testiranja.

ASTMA IN TESTIRANJE

Izvajamo diagnostiko, akutno in dolgoročno zdravljenje in spremljanje otrok in mladostnikov z astmo. Opravljamo vse preiskave pljučne funkcije – spirometrijo, bronhodilatatorni in metaholinski test ter alergološke preiskave.

Po zaključenih preiskavah sledi obrazložitev izvidov, individualizirani načrt zdravljenja ter učenje pravilne tehnike vdihovanja zdravil in tehnike merjenja maksimalnega izdihanega pretoka zraka za učinkovito spremljanje astme doma.

Kaj so vzroki in kakšno je zdravljenje?

KAŠELJ

Izvajamo diagnostiko in zdravljenje akutnega, ponavljajočega in kroničnega kašlja. Pregled zajema anamnezo, specialistični pediatrični in pulmološki pregled ter usmerjene preiskave – preiskave pljučne funkcije, mikrobiološke teste in alergološko testiranje. Po zaključenih preiskavah sledi obrazložitev izvidov, načrt zdravljenja in pisni izvid.

Več o vrstah kašljanja.

TEŽKO DIHANJE

Opravljamo preglede in zdravljenje otrok s težkim dihanjem. Vzroki težkega dihanja in možne obravnave pri nas – bronhiolitis, bronhitis, astma, težko dihanje ob naporu. Izvajamo inhalacije bronhodilatatorja z dodatkom kisika v vdihanem zraku.

POZOR! V primeru akutno nastalega težkega dihanja je potreben nujen pregled v urgentni ambulanti najbližjega zdravstvenega doma ali bolnišnice!

Vse o težkem dihanju.

OKUŽBE DIHAL

Izvajamo diagnostiko in zdravljenje okužb dihal. Pregled zajema anamnezo, specialistični pediatrični in pulmološki pregled ter usmerjene preiskave – mikrobiološke teste, preiskave pljučne funkcije, UZ pljuč. Po zaključenih preiskavah sledi obrazložitev izvidov, individualiziran načrt zdravljenja in pisni izvid.
Zakaj se okužbe dihal ponavljajo?

Prijava na pregled

Prijavite se na pregled za pediatrijo.