dr. Ana Kotnik Pirš, dr. med.

Specialistka pediatrije z dodatnim znanjem iz pulmologije in alergologije.

Po končani Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani sem se zaposlila v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer sem ostala skoraj 20 let. Dve leti sem delala na področju urgentne in interne medicine ter kirurgije kar mi je dalo širino znanja iz medicine, ki mi kljub temu, da sem pediatrinja, pride prav skoraj vsak dan. Moja želja, da bi kot zdravnica pomagala otrokom se mi je uresničila, ko sem se zaposlila na Pediatrični kliniki. Takoj sem se vključila v bolnišnično in ambulantno delo na pulmološkem oddelku, kjer sem obravnavala in zdravila otroke s pulmološkimi in alergološkimi težavami – predvsem prehladnimi obolenji, kašljem, bronhiolitisom, astmo, senenim nahodom in alergijami ter cistično fibrozo. V Berlinu v Nemčiji sem opravila dodatno izobraževanje iz invazivne pulmološke diagnostike in zdravljenja in pridobila znanje za samostojno izvajanje bronhoskopije, ki sem ga na kliniki nadgrajevala. Poleg kliničnega dela sem vseskozi nadaljevala z dodatnim izobraževanjem in kliničnimi raziskavami tako v Sloveniji kot v tujini ter uspešno zagovarjala doktorat iz Biomedicine na temo cistične fibroze ter pridobila naziv doktor znanosti.

Vse skozi se zavedam, da je pomembno, da svoje znanje predajam tudi naprej. Zato sem kot asistentka na Katedri za pediatrijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ob svojem rednem delu z veseljem pomagala pri izobraževanju novih generacij študentov in specializantov. Svoje znanje še vedno nadgrajujem in delim s sodelovanjem v večih mednarodnih organizacijah, sem zlata članica European Respiratory Society in European Cystic Fibrosis Society.

Leta 2021 sem dobila priložnost za novo pot, ker želim svojo pomoč in specialno znanje nuditi tudi otrokom izven terciarne klinične ustanove.

“Verjamem v individualizirano in celostno obravnavo pacientov takoj, ko to potrebujejo. To jim na naši kliniki lahko zagotovim. Poleg široke ekipe odličnih strokovnjakov imamo na voljo najsodobnejše aparate za merjenje pljučne funkcije ter funkcionalno in provokacijsko testiranje dihalnih poti. Tudi pri dojenčkih in otrokih lahko izvajamo diagnostične in alergološke preiskave in nudimo takojšnje rezultate in rešitve ter ustrezno zdravljenje.

Kot mama dveh mladostnikov, tudi s pulmološkimi in alergološkimi težavami, pa pri svojem delu velikokrat uporabim svoje pridobljeno “življenjsko” znanje. Razumem starše, ki želijo svojim otrokom najboljše in zato včasih potrebujejo tudi le kakšen nasvet.”

Takojšnje olajšanje vaših težav

S terapijo začnemo takoj, razen če tega ne želite. Lahko opravimo samo pregled in diagnostične preiskave in se dogovorimo za terapijo.

Prijazni zdravniki in terapevti

Vedno se potrudimo, da vas razumemo in smo prijazni do vas, saj se zavedamo, da imate težave in neprijazno osebje bi bilo zadnje, kar si želite.

Cene, ki si jih lahko privoščite

Čeprav smo samoplačniški medicinski center, poskrbimo, da si lahko privoščite terapije, ki jih potrebujte. Če želite vam predhodno sporočimo natančno ceno obravnave.

Naslov

Poljanski nasip 44, 1000 Ljubljana