Aleš Porčnik, dr. med.

Aleš Porčnik, dr. med. Specialist plastične, estetske in rekonstruktivne kirurgije z dodatnim znanjem rekonstrukcije živcev.

Po značaju sem velik entuziast; svoja obzorja sem že kot študent širil preko študijskih izmenjav in si tako ustvarjal širšo sliko zdravstva. V sklopu medicinskih kroženj sem spoznal zdravstvene sisteme na Švedskem, Tajvanu, v Veliki Britaniji, Braziliji in Gani. Svoje največjo strast sem že zgodaj našel v kirurgiji. V bolnišnici za plastično kirurgijo v Stockholmu (Akademikliniken), sem z intenzivno 3-mesečno izmenjavo močno napredoval in domov prinesel bogato znanje.

Medicinsko Fakulteto na Univerzi v Ljubljani sem končal z odliko leta 2014 in se takoj zaposlil na Oddelku za plastično in rekonstrukcijsko kirurgijo v UKC Ljubljana, kjer sem se vključil v raziskovalno delo ter postal doktorski študent smeri Biomedicina. Tekom specializacije sem absorbiral bogato znanje svojih starejših kolegov in se hitro vključil v delovni kolektiv. Aprila 2021 sem uspešno opravil zahteven mednarodni specialistični izpit iz plastične kirurgije in postal »Fellow of EBOPRAS« – European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery; kmalu zatem še slovenskega.

Nadaljujem z delom v UKC LJ, kjer sem dejaven na številnih področjih. Sem član onkološko-plastičnega rekonstruktivnega konzilija; hemangiomskega konzilija; postbariatričnega konzilija (preoblikovanje telesa po masivnem hujšanju); ter konzilija za brahialni pletež (kompleksen preplet živcev v področju vratu, ki je zadolžen za normalno delovanje zgornje okončine). Pri vsakem področju je potrebno imeti poglobljeno znanje in ga z rednim spremljanjem razvoja stroke ves čas obnavljati. Aktivno se udeležujem mednarodnih kongresov ter doprinašam k razvoju znanosti z objavljanjem znanstvenih člankov.

Interesno področje, ki mi je najbolj pri srcu, so rekonstruktivni posegi po poškodbah brahialnega pleteža, ki nastanejo predvsem pri osebah, udeleženih v prometnih nesrečah in pri novorojenčkih po težjih porodih. Dodatna specialna znanja iz tega področja sem pridobil na Dunaju v AKH (Allgemeines Krankenhaus) pri prof. Aszmannu, ki je eden najbolj vplivnih kirurgov na tem področju, na svetu. Še posebej všeč mi je citat priznanega kirurga za roko dr. Bunnell-a: »Za nekoga, ki nima ničesar, je že nekaj malega, veliko«. Moj glavni cilj je povrniti bolniku izgled in funkcijo na čim bolj estetski način.

Od leta 2022 opravljam delo tudi kot asistent na Katedri za kirurgijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Ta funkcija mi omogoča predajanje znanja mlajšim generacijam in možnost inspiracije bodočih zdravnikov za tako unikatno ter raznoliko področje kot je plastična kirurgija. Kot oče treh otrok se zavedam tudi kako pomemben je pristen človeški pristop z veliko mero umirjenosti in sočutja.

Takojšnje olajšanje vaših težav

S terapijo začnemo takoj, razen če tega ne želite. Lahko opravimo samo pregled in diagnostične preiskave in se dogovorimo za terapijo.

Prijazni zdravniki in terapevti

Vedno se potrudimo, da vas razumemo in smo prijazni do vas, saj se zavedamo, da imate težave in neprijazno osebje bi bilo zadnje, kar si želite.

Cene, ki si jih lahko privoščite

Čeprav smo samoplačniški medicinski center, poskrbimo, da si lahko privoščite terapije, ki jih potrebujte. Če želite vam predhodno sporočimo natančno ceno obravnave.

Naslov

Poljanski nasip 44, 1000 Ljubljana